Četvrtak, Decembar 25, 2008

Oprema za tetoviranje

O masinicama sam ukratko pisao na blogu Tattoo masinica,a sad ovde cu vam predstaviti ostalu neizostvanu opremu za tetoviranje.

 Tuba i Spic

tube 

 

Tube i spicevi cine da masinica izgleda kao olovka.Postoje razne vrste i oblici kako tuba tako i spiceva.Tube se uglavnom razlikuju po dizajnu i debljini,a spicevi prema nameni.

Spicevi se prilogodjavaju obliku igle.Ako je igla raund (okrugla) i spic mora biti raund.Znaci ako je debljina igle 5 spic treba da ima otvor kroz koji igla moze nesmetano da se krece.

Tube i spicevi su delovi opreme koji zahtevaju obavezno ciscenje,dezinfekciju i sterelizaciju pre svake upotrebe.

Adapter,papucica i clip cord 

 

adapter 

Ove tri konponente sluze za prenos elektricne energije do masinice.Na prvom mestu je adapter,iz adaptera izlaze dva kabla na cijem se kraju nalazi Clip cord i kaci se na zadnji kontakt masinice.Izmedju adaptera i clip corda nalazi se vec pomenuti kabal.Na sredini tog kabla nalazi se papucica koja je ustvari nozni prekidac.Pomocu papucice kontrolisete rad masinice.

Igle 

 

Igle za tetoviranje su posebne igle i koriste se iskljucivo za tetoviranje.Igle su posebne zato sto svaki umetnik uglavnom pravi sam svoje igle.Da ne bi doslo do zabune igle se kupuju od renomiranih proizvodjaca.To su sitne iglice nalik na ciode bez glave i prave se od nerdjajuceg celika.Zatim se igle spajaju lemljenjem.U zavisnosti od potrebe jedna igla moze imati samo jednu iglicu a moze imati i preko sto malih iglica koje su lemljenjem spojene u jednu.Takva igla se posle lemljenja cisti,dezinfekuje,zatim sterelise i nakon upotrebe se baca.Takodje igle se mogu kupiti vec napravljenje ali skoro svaki profesionalni tattoo umetnik pored standarnih oblika koristi i svoje oblike koji se mogu smatrati i tajnom zanata.

Nosac iglica 

Nosac iglica je sastavni deo igle.To je komad zice koji je na kraju savijen u krug i na tom mestu se kaci na masinicu.Donji deo se zavrsava ravan i na njega se leme iglice.

 

Pozdrav [Odgovori]

Za koliko para bih mogao naci dapter sa gornje slike ako znate i gde ga mogu naruciti...hvala unapred

Comment by Simic Milan (07/04/2012 21:26)

odgovor za Milana [Odgovori]

oko 50eur http://www.inkedplanet.com/inked-planet-tattoo-pirsing-web-shop?page=shop.browse&category_id=9

Comment by butcher (07/14/2012 10:28)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me